קרטוקונוס

קרטוקונוס נחשבת למחלת עיניים הפוגעת בצורה ישירה בקרנית העין וגורמת לירידה בחדות ורמת הראייה. אנו למדים כי מחלה זו לרוב תופיע בגיל צעיר יחסית והינה בעלת שכיחות גבוהה בקרב האוכלוסייה. אנו למדים כי ישנה חשיבות רבה בטיפול במחלה זו מאחר וללא טיפול איכותי ומותאם אישית עבור הפציינט הקרנית ממשיכה להיפגע וקצב הראייה ממשיך את מגמת ההדרדרות שלו. אנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות על מחלת העיניים קרטוקונוס, בדיוק לשם כך קליניק העין פה לעשות לכם מעט סדר.

עושים מעט סדר: קרטוקונוס

מחלת העיניים קרטוקונוס מעוררת לא מעט שאלות ומטופלים רבים תוהים מניין הגיעה מחלה זו ומה המשמעות שלה. אנו למדים כי שם המחלה – קרטוקונוס מורכב מ 2 מילים – "קרטו" מילה הלקוחה מן השפה הלטינית המדברת על קרנית העין ו"-קונוס" שהוא כידוע חרוט. אם נפשט את הדברים אנו נראה כי פירוש השם בא לספר בצורה ישירה על מהות והסיפור מאחורי מחלת עיניים זו – צורת הקרנית משתנה ונהפכת מכדור לחרוט.

בכדי שנוכל להבין בצורה טובה יותר מדוע המחלה גורמת לירידה בחדות הראייה, פוגמת באיכותה בצורה משמעותית ואף מחמירה עם הזמן אנו נרצה להבין מעט את מבנה הקרנית ואת התפקיד שלה. אנו למדים כי הקרנית היא שכבה הנמצאת בגלגל העין ובה מתבצעים רוב תהליכי שבירת האור (הלכה למעשה כ – 70%). העובי של הקרנית יהיה ברוב המקרים 0.5-06 מ"מ במרכז ו06-0.8 מ"מ בהיקפו. קמירות הקרנית הינה קריטית והכרחית לשם מיקוד נכון לצד ויסות של קרני האור.

על מנת שתהיה ראייה תקינה על הקרנית להיות בעלת שקיפות מלאה. אנו למדים כי במהלך מחלת העיניים קרטוקונוס פציינטים רבים חווים צלקות על הקרנית אשר פוגמים בצורה ישירה בשקיפות של הקרנית. ברוב המקרים מחלה אשר מתחילה בעין אחת תעבור לאט גם אל העין השנייה, קצב ההתפתחות משתנה מאדם לאדם, מעין לעין ולאו דווקא יהיה זהה.

סימפטומים של מחלת העיניים קרטוקונוס

מחלת העיניים קרטוקונוס הינה מחלת עיניים המתחילה לרוב בגיל צעיר כאשר השכיחות שלה עומדת על 1:2000, יחד עם זאת אנו עדים ללא מעט עדויות לכך שהשכיחות אף גבוהה ונפוצה הרבה יותר. כיום אנו רואים מגוון רחב של סימפטומים אשר באים לבשר לנו על תחילתה של המחלה, מחלה פעילה ו/או הדרדרות של המחלה. בין הסימפטומים אנו רואים:

  • רגישות גבוהה לאורות בהירים – אנו למדים כי במסגרת המחלה אנשים רבים מתחילים להרגיש כי בעת האחרונה נוצרת עבורם רגישות גבוהה לאורות בהירים, כתוצאה מכך אותם אנשים כמעט ואינם מסוגלים לתפקד כמו שצריך בשמש ואף מרגישים כאבי עיניים ורגישות בהסתכלות ובבהייה אל מסכים.
  • ירידה בחדות הראייה – הפציינטים מתחילים לדווח על ירידה בחדות הראייה, לעיתים הירידה מתחילה לאט ובהדרגתיות ואילו בפעמים רבות אנו רואים את הירידה חדה מן הרגיל. המצב משתנה מאדם לאדם ומן עין לעין.
  • קושי להבחין בעצמים קטנים ורחוקים – פציינטים רבים מתחילים לדווח וחשים מצבים בהם אינם מצליחים להבחין בעצמים קטנים ורחוקים – מדובר במצב אידיאלי בו אנו נרצה לגשת אל קליניקה המתמחה בעיניים אשר תבצע בדיקה לעיניים על מנת לשלול מחלת עיניים או מקרים אחרים של דרדור בראייה.
  • עלייה בצילינדר העין – אנו למדים ורואים כי ברוב המקרים בהם פציינטים סובלים ממחלת העיניים קרטוקונוס הם רואים גם עלייה של צילינדר העין. מדובר באחד מן הסימפטומים השכיחים ביותר למחלת העיניים מאחר וקרני האור הנשברות על הקרנית נשברות בצורה לא אחידה וסימטרית – לכן אותם פציינטים רואים תמונה מטושטשת ומעוותת.
  • צלקות על הקרנית – חשוב לציין שלא מדובר בסימפטום אצל כולם, אך אנו רואים במצבי קיצון רבים צלקות הנוצרות על הקרנית במהלך מחלת העיניים – לכן חשוב להיות במעקב קבוע ולעבוד אל מול קליניקת עיניים בעלת ניסיון ומוניטין בטיפול במחלת עיניים זו.
  • הקרנית הופכת לדקה – כתוצאה מן המחלה אנו רואים התארכות ואף התקמרות של הקרנית אשר הופכת אותה לדקה הרבה יותר ממה שהיא.
  • הילות של אור – אנו למדים כי אחד מן הסימפטומים במחלה יהיה סביב הופעת הילות של אור מסביב לפריטים בוהקים ו/או בחשיפה אל אור ישיר.
  • צללים – אנו רואים מצג של "תמונות צללים", לדוגמא כאשר אנחנו מסתכלים על חפצים בהירים בחלל אשר מאחורם נמצא רקע כהה.
  • הופעה ב2 עיניים – מחלת העיניים לרוב תשפיע על 2 העיניים, יחד עם זאת אנו רואים כי כל עין תושפע מן המחלה בצורה שונה ולרוב לא תהיה אחידות ב2 העיניים.
  • שינוי מרשם המשקפיים – ירידה חדה בחדות הראייה ולשינויים תכופים במרשם המשקפיים.
  • ראיית לילה חלשה – פציינטים הסובלים ממחלה זו סובלים מראיית לילה חלשה אשר נחלשת עם הזמן עוד ועוד.

אלו הם רק חלק מן הסימפטומים של מחלת העיניים קרטוקונוס, בהנחה ואתם מרגישים שאתם עונים על אחד מן הסימפטומים הבאים אנו ממליצים לכם לגשת אל קליניקת עיניים אשר תאבחן את העיניים שלכם ותשלול מצב של מחלת עיניים. במקרה ומדובר בקרטוקונוס תוכל הקליניקה לאפיין יחד איתכם את חומרת הבעיה ולפעול לשם טיפול של מחלת העיניים.

קרטוקונוס בגיל ההתבגרות: האם מדובר במקרה שכיח?

הורים רבים תוהים האם מחלת הקרטוקונוס יכולה להתפתח בגיל ההתבגרות אצל ילדיהם. אנו למדים כי לרוב מחלה זו תופיע בגילאי העשרה במהלך גיל ההתבגרות ולעיתים אף מעט לפני. לרוב מחלה זו תהיה קשה לאפיון בשלביה הראשונים מאחר והסימפטומים אינם יהיו חריגים ולרוב יהיו קלים במיוחד. לפי מחקר שנעשה על ידי אוניברסיטת קרדיף (ווילס) ומכללת הדסה (ישראל) אנו למדים כי שיעור במחלה בשיער עומד על כ – 2.34% אם אנחנו מקבילים את הנתון אל מדינות מערביות אחרות אנו רואים כי הוא גבוה פי 10 מן המדינות המערביות. באותה נשימה מחלת העיניים קרטוקונוס תהיה שכיחה יותר אצל גברים מאשר אצל נשים.

מה הן הסיבות בגינן מתפרצת המחלה?

כפי שכבר הצלחתם להבין מדובר במחלה בעלת שכיחות באוכלוסייה ואנשים רבים תוהים למה דווקא הם זכו בהתפרצות מחלת העיניים. אנו רואים מספר רב של סיבות בגינן תתפתח מחלת העיניים קרטוקונוס. בין הסיבות השכיחות אנו רואים:

  • סיבות גנטיות – אנו למדים כי ברוב המקרים מדובר באחת הסיבות העיקריות והשכיחות ביותר להתפרצות המחלה. לרוב מחלה זו תקרה כתוצאה מפגם בחלבונים המבניים אשר מרכיבים את קרנית העין. יחד עם זאת מחקרים רבים גילו כי עד היום נמצאו אך ורק מספר קטן של גנים אשר עלולים לגרום למחלה זו.
  • אלרגיות ושפשוף של העיניים – ישנם מקרים שונים בהם המחלה התפרצה כתוצאה מן אלרגיות שונות בעיניים ושפשוף של העיניים, כתוצאה מכך קרנית העין השתנתה ונוצר מצב של קרטוקונוס.
  • עור יבש ומגורה – ילדים הסובלים מעור יבש ומגורה הינם ילדים הנמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות במחלה זו מאשר ילדים אחרים.
  • תסמונת דאון – בעלי תסמונת דאון נחשבים לבעלי נטייה גבוהה יותר להתפתחות של מחלת העיניים קרטוקונוס.
  • התאמה לא נכונה של עדשות מגע – התאמה לא נכונה ומותאמת אישית של עדשות מגע עלולה לגרום גם היא למצב של התפרצות המחלה.
  • דלקת אביבית בילדים (Vernal Keratoconjunctivitis) – דלקת אביבית בילדים הינה דלקת נוספת אשר יכולה לגרום להתפתחות קרטוקונוס. דלקת זו נחשבת לדלקת כרונית אשר פוגעת בצורה קשה בקרנית ולחמית העין כתוצאה מאלרגיה המתאפיינת בגרד חזק וממושך של העיניים – כתוצאה מדלקת זו משפשפים הילדים את העיניים מה שגורם לפגיעה ישירה בקרנית, להחלשותה של הקרנית ועם הזמן גם ל – קרטוקונוס.

מחקרים רבים מספרים על כך שבמסגרת התפרצות המחלה נוצרת חולשה ברקמת הקרנית מאחר וישנה פעילות עודפת של אנזימים שונים אשר גורמים לפירוק ישיר של החלבונים הבונים את הקרנית. במהלך תהליך זה הקרנית חשופה למגוון רחב של נזקים לרבות נזק חמצוני המגיע אליה מרידיקלים חופשיים. עם הזמן הקרנית הופכת לדקה יותר, אנו עדים ללחץ תוך עיניי אשר גורם לבליטות של הקרנית, עיוותים, התקמרות וחוסר סימטריה.

איך מתבצע אבחון של קרטוקונוס?

אתם יודעים על כך שבגנטיקה המשפחתית יש נטייה ל – קרטוקונוס או שאתם מרגישים כי אתם ו/או אחד מן הילדים שלכם עולה על הסימפטומים הבאים – אין מן הנמנע שתגיעו אל קלינק העין, המתמחה במחלות עיניים לשם אבחון וטיפול של מחלה זו. אנו למדים כי אבחון של מחלה זו יעשה על ידי איש מקצועי ובצורה מקצועית יחד עם מכשור המיועד לשם כך כגון מיפוי קרנית.

מיפוי קרנית הינו מכשיר אינטגרלי ובלתי נפרד מן עולם רפואת העיניים ונקרא בעגה המקצועית – "טופוגרפיה של הקרנית" באמצעות מיפוי קרנית אנו יכולים לאפיין את הקרנית שלנו ולמצוא בעיות בקרנית, מחלות קרנית שונות ואף את מחלת קרטוקונוס המדוברת. באמצעות מכשיר זה אנו בודקים ודוגמים את פני שטח הקרנית באמצעות הקרנה וסריקה של מספר טבעות ו/או באמצעות מצלמה ייחודית (שיימפלוג) אשר תפקידה לעבד בצורה נכונה את צורת הקרנית ואת התגובה של הקרנית למספר רחב של צבעים וטבעות עגולות. ישנם מכשירים שמאפרים למפות רק קרנית קדמי ישנם מכשירים שנותנים מיפוי קרנית קדמית ואחורית. בקליניק העין תוכלו להנות ממכשיר מתקדם ביותר אשר כולל מיפוי קדצי ואחורי של הקרנית.

זה הזמן להכיר את מבנה הקרנית שלנו

עד עכשיו דיברנו לא מעט על המחלה וסיפרנו על העובדה שהקרטוקונוס פוגעת בקרנית העין ובכך גורמת לירידה משמעותית בראייה. יחד עם זאת עדיין לא נגענו בצורה מפורטת בקרנית שלנו. הקרנית שלנו נחשבת לחלק השקוף על גבי העין אשר מכסה את הקשתית, האישון והלשכה הקדמית. הקרנית לצד לשכה הקדמית ועדשת העין אלו הם האחריים על שבירת האור כאשר הקרנית אחראית על למעלה מ – 70% (כ-שני שליש) מכוח השבירה ומן כוחה האופטי של העין.

אנו למדים כי הקרנית בנויה מחמש שכבות שונות כאשר כל אחת מן השכבות בעלת תפקיד שונה. אלו הן חמש השכבות:

  • שכבת האפיתל – שכבה זו נחשבת לשכבה החיצונית ביותר על גבי הקרנית. אנו למדים כי שכבה זו מיועדת לשם הגנה על הקרנית ומורכבת מ4-6 כשכבות אשר מונעות חדירה של מזהמים ורדיקליים חופשיים.
  • שכבת הBowmanשכבה זו הינה שכבה המשמשת כשכבת הגנה קשיחה המגנה על הסטורמה בקרנית ועוזרת לשמור על המבנה הביומכני של הקרנית.
  • שכבת הסטורמה – שכבה זו הינה השכבה האמצעית של הקרנית, מדובר בשכבה עבה אשר מהווה כ – 90% מן עובי הקרנית והיא זו שאחראית לשקיפות הקרנית.
  • Descemet's membrane (קרום התא) – שכבה זו הינה שכבה דקה ללא שום תאים, שכבה זו משמשת בתור שכבת בסיס לאנדותל הקרנית ותפקידה להוות מחסום פיזי ואיכותי אל מול חדירה של גופים זרים אל הקרנית.
  • אנדותל הקרנית – זוהי השכבה האחרונה על גבי הקרנית. שכבה זו הינה שכבה חד תאית אשר העובי שלה הינו כ – 5 מיקרון ומורכבת מתאי משאבה אשר תפקידם לייבש את הקרנית ולמנוע בצקות.

 

קרטוקונוס – חלוקה לשלושה שלבים

אנו למדים כי מחלה זו תתחיל לרוב בגילאי העשרה, תופיע לרוב בשתי העיניים, מתקדמת באיטיות ונעצרת לרוב סביב גיל 30-35,,. כאשר אנחנו מדברים על מחלת העיניים אנו נחלק אותה לשלושה שלבים –

  • השלב הראשוני(ההתחלתי) – השלב הראשוני לרוב יקרה בגילאי העשרה המוקדמים. בשלב זה אנו רואים בעיקר שינויים ברמת האסטיגמציה(מה שאנחנו מכירים בתור צילינדר). בשלב הראשוני ייגרם ליקוי ראייה אופטי בגלל צורה אסימטרית של הקרנית. בשלב זה רוב המטופלים יוכלו לסבול מטשטוש ראייה, כאבי ראש, עייפות, פגיעה בראיית לילה, הילות סביב מקור אור חוסר נוחות, חוסר יכולת להסתכל על מסכים ו/או על ספרים לאורך זמן רב ועם הזמן יסבלו גם מהדרדרות בראייה (כאשר יש מטופלים שלא ירגישו אף מהסימפטומים הנ"ל). כאשר יש התקדמות של המחלה, לרוב, אנו נרצה לטפל באמצעות קרוס לינקינג בהחלטת רופא עיניים מומחה קרנית על מנתלהאט/לעצור את התקדמות המחלה..יחד עם זאת ניתן למצוא מספר רב של טיפולים כאשר כל אחד מן הטיפולים מתאים לסוג אחר של פציינט – לכן אנו נרצה שיתבצע אבחון מלא של המחלה על ידי רופא עיניים מומחה קרנית שיבצע לפי בדיקות ספציפיות למחלה זו..
  • שלב הביניים – בשלב זה אנו למדים כי האסטיגמציה בקרנית מתחילה לעלות שלב. במקרים אלו אנו רואים כי המחלה מתקדמת וישנה עלייה בצילינדר בטווח של בין 2.50-4, לרוב בטווחי צילנדר אלו קשה מאוד להגיע לחדות ראייה גם עם משקפיים ועדשות מיוחדות. במהלך שלב הביניים יסבול הפציינט מטשטוש ראייה ממרחקים רחוקים וקרובים לצד סינוור. במקרים אלו אנו לרוב נרצה להתאים עדשות מיוחדות אשר מתאימות למחלה זו, לרבות עדשות רכות מיוחדות לקרטוקונוס (לדוגמא SOFT K או אחר ), עדשות היברידיות, PIGGGYBACK (רכות משולבות עם קשות) ועדשות סקלרליות. כמו כן טיפול בשלב הביניים נעשה בליווי של רופא עיניים ובחירת הטיפול תעשה בהתאם לאפיון הבעיה. במקרים רבים בשלב זה יכולים להשתמש בטיפולים נוספים כמו השתלת טבעות בתוך הקרנית.
  • התקדמות המחלה – זהו השלב השלישי של המחלה, מצב בו האסטיגמציה בקרנית גדלה והצילינדר כרגע הוא בדרך כלל מעל – 4. במקרים אלו אנו לרוב רואים עיוותים משמעותיים בראיה ולעיתים גם הרס משמעותי של רקמות הקרנית לצד בצקות והצטלקויות על גביה.מצבים של הצטלקויות, עכירויות ובצקות יצרוך בפעמים רבות השתלת קרנית. אנו מאמינים שיחד עם טיפול מונע נכון ואיכותי מהשלבים הראשונים אפשר למנוע מצבים כאלו.

"האם קרטוקונוס גורם לעיוורון?"

מדובר באחת מן השאלות הנשאלות ביותר. הורים מודאגים רבים ואף פציינטים תוהים האם מחלת העיניים מסוגלת לגרום להם לעיוורון. אנו למדים כי אין שום תקדים לכך שהמחלה היא זו שגרמה למצבים של עיוורון. מחלת הקרטוקונוס משפיעה בצורה ישירה על הראייה, חדות הראייה, התפתחות הקרנית והיציבות שלה. אנו למדים כי טיפול מוקדם ואפיון מוקדם של המחלה הינו הכרחי לשם הצלחה של הטיפול ותוצאות סופיות איכותיות. טיפול מונע במחלה לקבוצות בסיכון יכול למתן התפתחות מחלה בעתיד ואף לעצור כליל את ההתקדמות של המחלה. מקרים מסויימים בהם לא נעצרה התקדמות המחלה כן יכולים להגיע לראייה ירודה ואף עיוורון חלקי. מקרים אלו מחייבים טיפול דחוף ורובם יצטרכו השתלת קרנית על מנת להחזיר את הראייה. כדאי להיבדק ולהיות המעקב אצל מומחי קרנית ואופטומטריסט שמתמחה במחלות קרנית על מנת למנוע מצבים אלו.

מה היא הדרך הטובה ביותר לטפל במחלת העיניים קרטוקונוס

לאחר שהבנו מה היא המחלה, איך עובדת הקרנית ומה הן השכבות המרכיבות אותה ומה הם שלבי ההתפתחות במחלה הגיע הזמן לדבר על הדרכים הטובות ביותר לטפל במחלת העיניים קרטוקונוס. כיום אנו רואים מגוון רחב של שיטות ובחירת השיטה צריכה להעשות בהתאמה אישית לכל מטופל ולאחר אבחנה ובדיקה של רופא עיניים המתמחה במחלות עיניים. אנו מאמינים כי הצלחת הטיפול לצד שימור הראייה תלווים באבחנה מהירה ומוקדמת של המחלה אשר יאפשרו תחילת טיפול וימנעו מצבים של עיוותים בקרנית. כל שלב דורש התייחסות אחרת.

  • טיפול בשלב הראשוני (ההתחלתי) – לאחר שהגעתם לקליניק העין המתמחה במחלות עיניים וביצעתם מיפוי קרנית ישנם לא מעט פעולות אותן תצטרכו לבצע במסגרת הטיפול בשלב הראשוני. אנו למדים כי ברוב המקרים המחלה בשלב זו הינה מחלה קלה במיוחד וניתן לתקן את חדות הראייה באמצעות משקפיים ו/או עדשות מגע מיועדות לקרטוקונוס. יחד עם זאת, עם מעקב והחלטת רופא ניתן לשלב את שיטת Cross Linking (קשרי צילוב). טיפול זה נחשב לטיפול יחסית מהפכני וחדיש אשר פותח בשנת 2000 בגרמניה. טיפול זה מומלץ בשלבים הראשונים ובתחילתה של המחלה במקרים שהמחלה מתקדמת ובאמצעותו ניתן להקל עליה, ואף לעצור את תהליכי ההדרדרות.
  • טיפול בשלב הביניים – חשוב לציין שבראש ובראשונה אנו ממליצים להישאר תמיד תחת מעכב של רופא עיניים מטפל ואופטומטריסט המתמחה בקרנית ובמחלות עיניים לרבות מחלת קרטוקונוס – כך נוכל למנוע מצבים של הגעה לשלב הביניים ו/או החמרה בשלב הביניים. בשלב זה אנו רואים כ משקפיים אינם מצליחים לספק חדות ראייה טובה ובמקרים האלו אנו נרצה לבדוק את הקרנית לעומק ולהתאים עדשות מגע מיוחדות אשר מתאימות לעיוות בקרנית ובכך לשפר את חדות הראייה באופן משמעותי. כנ"ל, אנו רואים מגוון רחב של עדשות במקרים אלו – עדשות רכות, עדשות היברידיות, עדשות קשת, עדשות סקלרליות ועוד עדשות מהטכנולוגיה הכי מתקדמת שקיימות. במקביל, במקרים מסוימים ובהמלצת רופא יבוצע טיפולים נוספים כמו קרוס לינקינג, השתלת טבעות והשתלת קרנית במקרים המתקדים יותר שלא תהיה ברירה אחרת
  • טיפול כאשר המחלה מתקדמת – במצב זה הצילינדר שלכם הוא בדרך כלל כבר מעל 4, המחלה מתקדמת והעיוות בקרנית הינו קריטי. במצבים אלו לרוב אנו נראה גם בצקות וצלקות על גבי הקרנית. בשלב זה רופא המתמחה בעיניים לרוב ימליץ לבצע תהליך של השתלת קרנית. מדובר בניתוח בעלי שיעורי הצלחה גבוהים במיוחד ונעשים אלפי ניתוחים כאלה בשנה בישראל. אולם השתלות קרנית תא תמיד פותרים את בעית הראייה ולפעמים גם לאחר השתלת קרנית יהיה צורך בהרכבת עדשות מגע מיוחדות כגון עדשות סקלרליות על מנת להשיג חדות ראיה ואיכות ראיה טובים יותר.

החשיבות בעבודה עם קליניקה המתמחה במלאכת טיפול בקרטוקונוס

טיפול בקרטוקונוס דורש ידע רב, השקעה, מקצועיות ועבודה עם טכנולוגיה ומכשור מתקדמים. אנו רואים חשיבות רבה במעקב בקליניקה המתמחה במלאכת טיפול במחלת העיניים קרטוקונוס. הקליניקה תדע איך לאפיין בצורה נכונה את הקרנית שלנו ואת המחלה ותבנה לנו תוכנית טיפולית אשר תעזור לנו, ביחד עם מעקב צמוד אצל רופא עיניים מומחה קרנית,למתן ואף לעצור במקרים מסוימים את המחלה. כמו כן, כפי שכבר הצלחתם להבין, ישנם לא מעט שיטות, עדשות ופתרונות שונים במהלך טיפול במחלה זו (בהתאם לשלב המחלה ולצורך של הפציינט) .בקליניק העין, שמתמחה בתחום, תוכלו לקבל הסבר מקיף ומלא על כל אחת מן השיטות ועל התרומה שלה למחלה ולשיפור איכות הראיה והחיים שלכם..

אנו נרצה לבדוק כי הקליניקה איתה אנו עובדים הינה קליניקה בעלת ותק, ניסיון ומוניטין בעולם רפואת העיניים בדגש על מחלות עיניים כלל וקרטוקונוס בפרט. כך נוכל לדעת שהגענו למקום הטוב ביותר עבורנו.

טיפול בקרטוקונוס – קליניק העין

קליניק העין מתמחה בטיפולי עיניים על כל סוגיהם ובטיפול במחלת העיניים קרטוקונוס בפרט. הקליניקה עובדת ללא לאות על מנת להעניק לקהל לקוחותיה את טיפול העיניים האיכותי ביותר לצד הפגת כל החששות סביב הטיפול הצפוי. צוות המומחים של הקליניקה מספקים מגוון רחב של שירותים עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר, אשר יתאימו לכל צורך בטיפול בעיניים.

אנו מזמינים אתכם לשיחת ייעוץ ובדיקה בה נכיר אחד את השני.

מחכים לכם,

M'Eye Clinic – קליניק העין

0 / 5. 0

התאמת עדשות לקרטוקונוס מבצעים רק אצל אופטומטריסט מומחה קרטוקונוס ב-ב- M'Eye Clinic

תפריט נגישות